Verschillende houtsoorten

Wij maken producten van verschillende houtsoorten, zoals eiken, kersen, steenbeuken, tulpenhout en grenen. Lees op deze pagina meer over de verschillen tussen de houtsoorten die wij gebruiken.

Eiken

Eikenhout is duurzaam, heeft een robuuste en rustieke uitstraling en een mooie nerfstructuur. Bovendien is eikenhout sterk, hard en toch goed te bewerken. Het eikenhout dat wij gebruiken voor onze producten is van kwaliteit 2 Bis: een licht rustieke kwaliteit. Bij deze kwaliteit worden gezonde noesten toegestaan, tot ca. 25 mm. In de structuur van eikenhout in kwaliteit 2 Bis komen nuanceringen voor. De onderzijde van het hout heeft bovendien een wat rustiekere uitstraling. De noesten zijn ongestopt.

Wij leveren onze eikenhouten producten onbehandeld of blank gelakt. Bij je order kun je aangeven welke afwerking je wilt. Wil je het verschil tussen onbehandeld of blank gelakt eikenhout zien? Wij laten het je graag zien in onze showroom.

Steenbeuken

Het hout van onze steenbeuken sokkel is van een harde en vaste Europese loofhout soort. Het kan goed bewerkt en glad afgewerkt worden. Steenbeuken is sterk, taai en moeilijk te splijten. Daarom wordt het vaak toegepast voor voorwerpen die tegen een stootje moeten kunnen zoals een houten hamerkop, tanden in tandwielen van molens en slagers hakblokken.

Grenen

Onze grenen producten worden gemaakt van klasse 1 grenen. Klasse 1 grenen is hout van topkwaliteit en bevat geen noesten. Onze producten van grenenhout zijn mooi glad en het lakwerk is dekkend, terwijl het hout toch zijn mooie nerf behoudt. Grenenhout is vochtbestendig, zelfs wanneer het onbehandeld in het interieur geplaatst wordt.

Wij worden beoordeeld met een 9.2

Product is toegevoegd aan de winkelwagen

U kunt nu verder winkelen of direct door naar de betaling.

Er is iets fout gegaan

Probeer het opnieuw. Bij herhalende problemen, neem contact op via onze klantenservice.